Теменужка Петкова откри сесията вместо Десислава Атанасова и обяви съдебната реформа за ''изпълнена''

Считаме приемането на България в Шенген и за наш успех, каза депутатът от ГЕРБ

Ружа Райчева 11 януари 2024 в 09:35 1879 0

Теменужка Петкова и Десислава Атанасова

Снимка БГНЕС/Архив

Теменужка Петкова и Десислава Атанасова

Теменужка Петкова изненадващо откри новата сесия на Народното събрание от името на ГЕРБ-СДС си вместо лидера на парламентарната група Десислава Атанасова. 

В декларацията си Теменужка Петкова обяви съдебната реформа за "изпълнена", визирайки на конституционните промени, приети през декември. 

"Дълбоката съдебна реформа бе тласък за приемане на България в Шенгенското пространство. Считаме този факт и за наш успех", каза депутатът.

Тя заяви, че за пръв път от 3 години насам българските гражданите имат ясен хоризонт за бъдещето на държавата, а общините - знаят, че разчитат на нея.

Петкова каза, че по време на няколко предизборни кампании усилията на ГЕРБ са били насочени към съставянето на стабилно управление, което да преведе България през политическите предизвикателства. 

Теменужка Петкова каза, че предстои управляващото мнозинство да продължи с услията за приемане на всички закони, нужни за получаване на всички средства по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за влизане на България в еврозоната. 

"Политическата криза не е преодоляна изцяло и парламентарното мнозинство трябва да положи усилие за това", подчерта тя. 

Според Петкова при съставянето на това правителство е съществувало политическо напрежение около въпроса с чий мандат ще се осъществи ротацията през март, но че сега това не важи. 

"Това е симптом за нормализация на политическата среда и се надявам заедно да продължим този процес. Надявам се, че ротацията ще даде възможност да наричаме нещата с истинските им имена", каза Теменужка Петкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика