Цветлин Йовчев: Живко Коцев, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

Управляващите го определиха като перфектен полицай, на лицето му било изписано, че е почтен. Това е нелепо, коментира той

OFFNews 11 април 2024 в 10:05 3410 1

Цветлин Йовчев

Снимка Архив

Не си спомням по-голям скандал, който да е с по-тежки последици върху системата, върху обществото и върху международния имидж на страната, коментира случващото се с МВР бившият шеф на ДАНС и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по бТВ. 

Главният секретар на МВР, вместо да разследва корупция, яде и пие с хора, свързани с контрабандни канали, търкаля се по сауните с тях, взима скъпи подаръци. Управляващите намират това за нормално – определиха го като перфектен полицай, а на лицето му било изписано, че е почтен човек. Това е нелепо, коментира Йовчев. 

„Подписах заповед за наказание на Живко Коцев през 2014 г. за случая в Лясковец“, каза той. Тогава при операция загина командосът Емил Шарков, а други петима негови колеги бяха ранени при престрелка в дома на Петко Петков. 

„От 2012 година имаше разпореждане на предишния главен секретар на МВР, че трябва да бъдат отнети оръжията от стрелеца. Като директор на ОДМВР той не беше взел мерки. Имаше и други нарушения“, допълни той. 

„Да искаш да бъдеш защитен свидетел и да съобщиш подобни неща в показанията си – доста нелепо. Цялата ситуация е нелепа“, коментира той разкриването на Живко Коцев като анонимен свидетел по казуса с митниците.

„От години се опитваме да докажем на нашите международни партньори, че ние сме годни да се присъединим към Шенген пълноценно. Как сега ще убедим партньорите, че имаме нулева толерантност към корупцията“, подчерта Йовчев.

„Много по-голямата вреда е от политическата реакция на този случай. Министър-председателят (Николай Денков - бел. р.)направи три гафа – застана на позиция, която защитава Коцев. Сигналът му разрушава системата на МВР. Когато борбата с корупцията е приоритет, не можеш да постъпваш така. Вторият нелеп случай е събирането на посланиците в опит да се защити. Третото е изпращането на сигнал до прокуратурата за натиск“, обясни още бившият министър на вътрешните работи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

11.04 2024 в 14:28

Е к'во толкоз- "търкалял" се бил с не'къв 'убав младеж у сауната- да не е забранено, че и да не е само той... (ジ) (ジ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки