Цветелин Кънчев: Местан е гостувал на Пиже на Боровец

OFFNews 07 октомври 2015 в 18:40 4064 0

Снимка БГНЕС

Цветелин Кънчев.

Плодът от политиката на ДПС в циганските махали е чувството за безнаказаност в някои хора, което се е породило. Не мога да приема опита на Местан да прехвърли отговорността към Сали. Няма такова нещо. На Василица Местан и други хора от националното ръководство на ДПС са били на гости на Пиже на Боровец, заяви пред bTV лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.

Днес Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата на ДПС за общински съветник на Самоков Трайчо Василев - Пиже, който нападна журналисти. Василев заедно с още няколко души, сред които и синът му, нападнаха екип на Нова телевизия във вторник.

Местан да не се прави, че не познава Пиже. Местан много добре познава Пиже и много добре знае, че той е бил втори в листата. И не е честно да прехвърля цялата отговорност на Сали. Подреждането на Пиже в листата е съгласувано с централата на ДПС, твърди Цветелин Кънчев.

Анализът на "Евророма" показва, че там където е имало цигани да гласуват за ДПС, там след това са възникнали напрежения между цигани и българи. И Гърмен е една много показателна точка от нашата страна, каза лидерът на "Евророма".

Най-успешният министър на вътрешните работи е Йордан Бакалов. Този човек си свърши работата перфектно по време на парламентарните избори. Когато ДПС нямат министър на вътрешните работи под ръка, тогава не могат да печелят цигански вот в махалите, вярвайте ми, каза Цветелин Кънчев.

В Северозападна България по време на изборите за НС и ЕП тумби от мутри вървяха из циганските махали - с пари или бухалка. Полицаите ги охраняваха. Неудобните на ДПС бяха предварително задържани в полицията. Циганите от Лом много могат да ви кажат - по време на вота за НС и ЕП - за бухалки, за полиция и задържания, за палежи на коли и къщи, много могат да ви кажат, твърди председателят на "Евророма".

БСП никога не е издигала по-силен кандидат за кмет от Михаил Мирчев. Мирчев има пълната ни подкрепа. Ние не подкрепяме листата на БСП за общински съветници. Водачът на листата за общински съветници на БСП Калоян Паргов е политически номад, който подреди местата за коалиционните партньори по финансов, а не по политически критерий, твърди още Цветелин Кънчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови