Цветанов за ДПС и писмото им до Европа: Излишна емоция, да се фокусираме върху бюджета

OFFNews 27 октомври 2017 в 13:22 4336 0

"Не трябва в никакъв случай да се обиждаме на тези квалификации и изказвания, защото това е политическият живот" - с тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира писмото на ДПС до Европа, в което от Движението се оплакват от присъствието на националисти във властта.

„Повече даваме излишна емоция и според мен е по-важно да се концентрираме върху управленските решения, които се взимат от правителството и управленската програма, която се изпълнява и е с 4-годишен мандат. По-добре е да се концентрираме върху предстоящия бюджет и развитие на държавата“, призова Цветанов. Той допълни, че икономическият растеж се очаква да бъде над 3,8 %, а тази година около – 3,9-4%“

"Опозицията, когато е силна и достатъчно аргументирана, може да дава алтернативни решения, с които бихме могли да се съобразим, когато те са разумни и са в интерес на обществото и държавата. Всичко останало е политическо говорене, което е в правото си на всяка една от парламентарните групи, но не смятам да влизам в обяснителен режим по тези теми. Държавата днес и предстоящото европредседателство, всички се нуждаят от нашето представяне. България има своя силен глас с премиера Бойко Борисов“, категоричен бе Цветан Цветанов.

„Нека да оставим и някакъв информационен повод на опозицията, за да говорят и искат оставка. Това е тяхната парламентарна дейност и съм убеден, че ние не трябва в никакъв случай да се обиждаме на тези квалификации и изказвания, защото това е политическият живот“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той обясни, че за него е важно да не се преминава границата на невъзможността партиите в Народното събрание да си говорят по важните национални теми. Ние, както и всички останали политически партии разчитаме да бъде единни по национални каузи и приоритети, добави Цветанов.

Той заяви още, че когато има политическа криза, тя пряко рефлектирала върху икономическото състояние на държавата, бизнесът ставал неспокоен, а потреблението намалявало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови