Quantcast

Цветанов: За да направи партия, президентът трябва да предложи алтернатива. А той не може

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2019 в 12:24 4348 5

Когато през 2016 г. българите избраха за президент Румен Радев, който нямаше политическо минало, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен, е да защитава интересите на една фирма.

Това коментира пред журналисти в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия Цветанов отговори, че "амбицията е едно, но реалните възможности са друго."

Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом, твърди Цветанов.

Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ е убеден, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС. Той е категоричен, че ЕНП е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа.

Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза, отбеляза Цветанов.

Според него европейските избори ще бъдат много тежки, като всяко едно подценяване на опонентите може да донесе в крайна сметка разочарование.

Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори. Иначе ГЕРБ счита всички свои кметове за успешни. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца след като стана кмет на Стамболийски успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия, заяви още Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

5

ЛАФЪРДИЕВ

12.01 2019 в 15:57

ИНТЕРЕСНО!!!!
На 17.10.2011 г. заглавията в медиите бяха: "Приватизацията на Булгартабак приключи"...
Виеха се дитирамби как финансовите постъпления от приватизацията на "Булгартабак Холдинг" АД ще влязат в централния бюджет... И т.н.
Днес заглавията са " Последната фабрика на Булгартабак в Благоевград хлопна кепенците!"...
А тоз грандиозен успех в икономическата УЖ политика на ПП ГРОБ и Баце, и Цвъцко не го отразяват..
А цял отрасъл от българската СОЦ икономика отива в небитието...
Щото... Щото Радев явно е виновен..

3774

4

ЛАФЪРДИЕВ

12.01 2019 в 14:10

Мирча КРИШАН с приказката за краставицата.. Ряпа да яде пред Цвинокио ЦЕЦЕРОНА.. Радев е виновен, че МАМИЦАТА НА ПП ГРОБ не я искаха за магарица и в родното и село..

3774

3

ЛАФЪРДИЕВ

12.01 2019 в 14:05

Експерта-ВСИЧКОЛОГ, с най-труден изпит - челната стойка, товареща мозъка с приток на кръв, но не и с мисъл, при РИЗОВИЦА: „Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет…”
Оркестъра - ТУШ!
Каква мисъл, какъв изказ, какво словоблудство..

7719

2

Краси

12.01 2019 в 13:54

Е то с речников фонд от 300 думи и несвързани брътвежи какви пропагандни способности се очакват?
Лошото е, че и във всички други сфери квалификацията и IQ-то на "калинките" не надвишава тези на бай х..й и Цецерон. Затова след 10 години сме на средата на това, което можехме да бъдем като член на ЕС, а след още 10 години тяхно управление (не дай боже) бихме били фалирала държава, както в края на управлението на Тошо.