Quantcast

Цветанов: Вместо да пазят границата полицаи пазят парламента

Последна промяна на 21 ноември 2013 в 12:04 1995 1

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

Полицаи се командироват да охраняват парламента вместо да бъдат командировани да пазят границата, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

„В една подобна криза някой може да злоупотреби със завишаване на бюджети или мерки, които не са добре обосновани и не е необходимо да се прави подобен финансов ресурс от републиканския бюджет.

Давам пример с командироването на полицаи от вътрешността на страната към границата и към София. Тези пари, които ще бъдат дадени за решаване на кризата с бежанците, голяма част от тях ще минат под формата за командироването на полицаите, които в момента охраняват днешната власт и българските институции”, обяви Цветанов.

Според него разходите, които ще бъдат направени за командироването на полицаи в София, ще бъдат в пъти повече отколкото провеждането на предсрочни парламентарни избори.

„МВР вече се превръща в един политически придатък към определена политическа формация. Последните седмица те смело участват в изработването на опорни точки за това как да се дезинформира обществото, как да се прехвърли вината върху опозицията за гражданските протести, които са от над 150 дни.

Най-големият проблем за една държава, която претендира, че е правова, е когато има обществено-политическо напрежение. Политическата нестабилност води до отблъскване на инвеститори и блокиране на институциите.

Най-доброто решение за излизане от тази сложна ситуация, това са предсрочните парламентарни избори. Те няма да създадат по-сложно управление, а ще дадат по-голяма възможност за по-голямо представителство на българските граждани в парламента”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2013 в 12:34

Тайният доклад «Добрев» за кредитните милионери и банковата мафия.
Кредитни милионери са били агенти на Държавна сигурност, но това е само част от истината за източването на банките. Съществува доклад на покойния вътрешен министър Николай Добрев, в който службите са описали схемите между банки и кредитни милионери.
Продължението прочетете тук http://www.bnod.net/#!--/c16zr