Цветанов се издаде, че Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ

Дали е тя? -"Подтиквате ме да кажа нещо, за което не съм упълномощен"

OFFNews 30 септември 2016 в 13:12 10746 16

ГЕРБ вече е решил кой ще е кандидат-президентът на партията на предстоящите избори. „Имаме окончателно решение за кандидат-президентската двойка” – каза в парламента зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. „Дори мога да покажа снимката на кандидат-президентската двойка, но това ще го направим в неделя – на 2 октомври, както сме казали”, добави Цветанов. Партията е избрала кандидата си, уточни Цветанов и добави, че рекламните брошури за изборите вече са заснети, а рекламните материали отпечатани.

На въпрос дали това е председателят на парламента Цецка Цачева – Цветанов отговори: "Не бих отговорил на този въпрос, защото по този начин вие ме подтиквате да казвам нещо, за което не съм упълномощен".

Цветанов започна отново да припомня, че кандидатът за президент на ГЕРБ със сигурност е един от четиримата - Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов и Цецка Цачева, като определи всичките като "можещи да носят политическа и морална отговорност пред своите избиратели". Той каза, че и четиримата са участвали в обсъжданията.

Цветанов коментира и информацията, че вицеадмирал Пламен Манушев е вицето в двойката: „Той е един достоен български генерал, ценим качествата на всеки един, който може да бъде разглеждан като потенциален вицепрезидент”.

Дали Цветан Цветанов ще стане шеф на парламента на мястото на Цецка Цачева също остана хипотеза: „Не бих приел такава позиция, имам толкова задължения и отговорности”. По думите му всеки един член на парламентарната група на ГЕРБ има необходимите качества и потенциала да поеме председателството на Народното събрание, ако това се наложи.

Цветанов съобщи още, че премиерът Бойко Борисов е отказал да бъде кандидат за държавен глава, тъй като ГЕРБ искала да има стабилност в страната. Все пак обаче остава 1% вероятност кандидатурата за президент да бъде сменена до неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12614

17

rosko1306

01.10 2016 в 00:36

Няма да е тя, бе! Т. Дончев ще е. Кметичката е отказала твърдо, Николов - също. И отдавна. А Боцето че е прост - прост е, ама не чак толкова, че да издигне тетка, колкото и да й се иска. И на нея, и на цвинокио - ням да стане. Тъй че - честит ви президент, гербави!

11751

15

Big Smile

30.09 2016 в 18:43

Тайчо Трайков има едно решаващо предимство - Той го е уволнил!
Viva camora!

11751

14

Big Smile

30.09 2016 в 18:41

Тези се ебават с нас!
Ще гласувам за Клара Маринова - помните ли я - пра-бабата на Цецка.
Viva Cola Dragojceva!

13277

11

66

30.09 2016 в 17:14

" България е премиерска републиката без да го пише в Конституцията " - Дончева

На фона на другите чучела (радо шишарката и орешарски)
герб и лампион магат да назначат...

63994

10

Red or Dead

30.09 2016 в 17:13

““““....НАЙ-ПОДГОТВЕНИЯ КАНДИДАТ ТРАЙЧО ТРАЙКОВ.....““““

Смени си дилъра, а до тогава ми кажи къде се “подготви трайчУ“......може би на плажа в Кувейт....5 год. едвам изтърпяхме една невероятна пародия....айде мерсаж......

Аз викам веке да ви подпукаме тотално и окончателно...

12060

9

МИЛА

30.09 2016 в 16:19

ЗАЩО СТЕ НЕДОВОЛНИ ?????????? ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Е ПРЕКРАСЕН ПОВОД ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И ГОЛЯМ ШАНС ЗА НАЙ-ПОДГОТВЕНИЯ КАНДИДАТ ТРАЙЧО ТРАЙКОВ-ДОСЕГА САМО ТОЙ ПОСОЧВА КОНКРЕТНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ РЕШЕНИЯ ,В СЪОТВЕТСТВИЕ С КОНСТИТУЦИОННИТЕ МУ ПЪЛНОМОЩИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.САМО ТОЙ ПРИТЕЖАВА КАЧЕСТВА,КОИТО СА НЕОБХОДИМИ,ЗА ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМЕ ОТ ИЗЯВИТЕ МУ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА.

29585

8

Izalina

30.09 2016 в 15:56

Начело на Бургас Николов наистина показа някои над-герберски качества, но пък и президентската институция рязко става безинтересна за управляващите сочи практиката. В тоя ред на мисли другите жертвени агнета се вписват перфектно.
За зла наша бъдеща участ обаче.

...или пък току виж загубили изборите, давай тетке, право надолу, мухахаа ;)