Цветанов разкрива: Целта на хартиената бюлетина е да се контролира местният вот

OFFNews 28 ноември 2022 в 19:38 7332 2

Цветан Цветанов

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Цветан Цветанов

Десните партии трябва да се разбират, имаше такова разбирателство относно подкрепата за Украйна, но след това се видя интересът на партиите на статуквото, които преминаха към хартиената бюлетина - целта е да се контролира местният вот. Това заяви пред радио "Фокус" бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

По всяка вероятност догодина ще имаме два вида избори - местни и предсрочни парламентарни. Всичко ще стане ясно с връчването на мандатите. Направеният от НС приоритет, а именно промяната на изборното законодателство, вместо работа по Плана за възстановяване и устойчивост и получаването на европейските пари от него, показват ясно това, коментира Цветанов.

Трябваше да получим 4 млрд. лева, а ще получим само 2 млрд. и 600. За вторите 1.5 млрд. имахме ангажимент - трябваше да направим 22 законодателни промени и да въведем 66 мерки, които да бъдат представени пред европейските ни партньори. Ние сега реално ги губим, защото не оценихме кое е по-важно - да сменим изборните правила, или да се погрижим за гражданите и бизнеса, каза бившият вътрешен министър.

Малък е вариантът да се направи правителство на малцинството. Може би третият мандат е възможен, но това ще бъде в услуга на първата политическа сила, която ще използва ситуацията за своите интереси, за да се подготви за предстоящия местен вот, заяви Цветан Цветанов.

Президентът играе собствената си политическа игра и е на полето на политическите партии, вместо да е равно отдалечен, за да се постига политически консенсус. За мен важното е, че страната ни губи всякаква международна легитимация. Добавената стойност от многостранните партньорства не може да се случи, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

3

DARTH VADER

29.11 2022 в 01:45

ГЕНЕРАЛНИЯТ ФАЛШИФИКАТОР НА ИЗБОРИ,КАЗВА КАК НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВИ...

ТОЗИ ЧОВЕК Е ЖЕНА,СКРИТА В МЪЖКО ТЯЛО...И ЖЕНАТА Е ВЛЮБЕНА В БОРИСОВ

РЕПУБЛИКАНЕЦ БИЛ...

ИМАМ ПОЗИВИ ЗА РЕГУРГИТАЦИЯ ВЕЧЕ

3767

2

Име на профила

28.11 2022 в 20:21

сашке, тоя ви изгради партията собственоръчно, пред него мирно и да козируваш. Ходи в Бавария да си говори с хората на Меркел, при Кристалина ходи на крака по поръка на "г-н Борисов", въртя телефони, къде ли не. Мани ти, ама и мен ме измами преди 12 години, или колкото там.

Какво стана - бидейки титан на мисълта се компрометира по най-тъпия възможен начин. Но са ми казвали, че още казва "г-н Борисов", никога "Бойко".

Стокхолмски синдром някакъв имате всичките...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика