Цветанов не иска да сравняват акциите от негово време с ареста на Борисов

Ружа Райчева 21 март 2022 в 22:28 4262 0

Снимка republikanci.bg

Не може да се прави паралел от този период, в който бях министър на вътрешните работи, защото всички действия ги правехме съвместно с прокуратурата и със съдебни решения, които бяха за постоянен арест.

Това коментира по повод ареста на Борисов бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Докато Цветанов беше вътрешен министър, пресцентърът на МВР беше наричан иронично от медиите "МВР Пикчърс" - заради кадрите със скандални задържания. Редица арестувани по времето на Цветанов впоследствие осъдиха България в Страсбург.

"Странно ми е да коментирам това задържане на Борисов. От медиите придобихме информация, повече публичност отколкото юридическата част, която според мен е важна. И се чака съдът, за да се види дали тези наказателно-процесуални действия са били издържани", каза той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев".

"Това, което видяхме от задържането и действията в дома на Борисов - нямаше абсолютно никакво съпротивление и имаше пълно съдействие от негова страна", добави още бившият вътрешен министър.

"В управлението на Борисов се реализираха руските енергийни проекти"

Имало ли е среща на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния списък на ЕС - Александър Бабаков и Александър Воробьов? Дали тези лица не са тези, които определиха концепцията и стратегията за „Турски поток“, която подписа Теменужка Петкова в Санкт Петербург - попита обаче Цветан Цветанов.

Питането му за провеждането на среща с Бабаков и Воробьов се отнася за периода от есента на 2014 година до реализирането на "Турски поток".

На въпрос присъствал ли е на среща Борисов-Решетников, Цветанов заяви, че не е бил на подобна среща и не е информиран за провеждането на такава.

„В управлението на Борисов се реализираха руските енергийни проекти, които обслужват чужди интереси, но не и националните. В периода на реализиране на този проект ние имахме президент на страната в лицето на Румен Радев и опозиция в парламента от страна на БСП с председател Корнелия Нинова, но нито едно от тези политически лица не предприе политически действия“, каза още Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!