Цветанов: На Борисов му предстои да вземе тежко политическо решение за 'Скрипал'

ОFFNews 29 март 2018 в 12:00 4821 2

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е говорил тази сутрин с премиера Бойко Борисов. Пред Борисов Цветанов е изразил мнението си защо страната ни трябва да е солидарна с европейската общност по случая "Скрипал".

Това обяви пред журналисти в Народното събрание самият Цветанов. Той обаче отказа да каже дали според него страната ни трябва да изгони руски дипломати. 

Цветанов определи разговора си с премиера като "един такъв - добър, конструктивен".

"Аз съм изразил моето мнение защо трябва да сме солидарни с европейската общност. За мен е важно, че премиерът има едно невероятно чувство на отговорност и същевременно умее да слуша различните гледни точки", обясни Цветанов и добави, че докато кабинетът не изрази позицията си, той не иска да обявява каквато и да е позиция за това дали страната ни трябва да гони руски дипломати, но все пак подчерта, че "изразявам мнението на по голямата част от демократична общност в България".

На въпрос дали солидарност само на думи е достатъчна, Цветанов отговори: "Разбира се, че не. Трябва да се предприемат действия". Председателят на парламентарната група на ГЕРБ обаче подчерта, че такива решения се взимат от изпълнителната власт и от премиера. Попитан в какво трябва да се изрази тази солидарност, той отговори: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение".

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени. България трябва да бъде солидарна с Великобритания и другите демократични общества", каза Цветанов. 

На въпрос дали е говорил с партньорите от Обединените патриоти, Цветанов първо отговори, че разговаря с част от тях, но след като беше попитан с коя, той отговори: "С всички части на патриотите си говоря". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

29.03 2018 в 12:39

Колко да е тежко?Гони дипломатите и толкоз!

А относно: "С всички части на патриотите си говоря" как да го разбирам?И със задниците им ли и т.н.?

10571

2

Hissarion

29.03 2018 в 12:35

Цв. Цв. го знаем с командировките му в Щатите с месеци за обучения от специализираните органи там. Той е лесен. Борисов обаче носи много по-тежка отговорност и тя е историческа, доколкото след една евентуална световна война би имало някаква история.