Цветанов избран за важен пост в Европол

OFFNews 25 септември 2018 в 14:23 5858 3

Цветан Цветанов е избран единодушно за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на агенцията (СГПК).

Изборът беше направен с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. Мандатът на Цветанов започва днес. Той ще съвместява работата си в българския парламент и в Европол.

Позицията е свързана с упражняването на контролните и надзорни функции на СГПК, като осигурява връзката между националните парламенти на държавите-членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол. Той ще представлява в Управителния съвет на Европол контролната група, която се състои от четиричленни делегации от националните парламенти на държавите-членки, участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент, с водещата роля на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Номинацията беше аргументирана с "високата оценка за личните и професионални качества на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и зам.-министър председател, както и постиженията на групата по време на неговото съпредседателство в рамките на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС".


На заседанието в пленарен формат на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на агенцията, на което беше избран Цветанов, присъстваха председателят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна и изпълнителният директор на Европол Катрин Де Бол.

Те поздравиха Цветанов за избирането му и изразиха убедеността си, че благодарение на работата му в новото му качество, сътрудничеството между Европол и СГПК ще стане още по-ефективно и ползотворно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

3

кумчо вълчо

26.09 2018 в 14:20

Ама вие сериозно?

Все си мислих, че майтапите как с БГ ще си отиде и ЕС са просто забавни ...

8000

1

narisuvan

25.09 2018 в 14:30

Бог да пази България!