Цветанов: Главчев подаде оставка воден от националния интерес

OFFNews 17 ноември 2017 в 10:06 4493 1

Димитър Главчев подаде оставката си воден само и единствено от националния интерес. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като председателят на парламента Димитър Главчев подаде оставка.

До скандалите в парламента се стигна тази сряда, когато доскорошният председател на парламента Димитър Главчев отне грубо думата от лидера на БСП Корнелия Нинова, а след това отстрани нея и Антон Кутев съответно за 1 и 2 заседания.

БСП поискаха оставката на Главчев и събраха подписи от ДПС, които вчера внесоха.

Цветанов смята, че решението на Димитър Главчев сам да подаде оставка трябва да бъде "добре оценено".

„Всички знаем, че председателят на българския парламент е пръв сред равни. Всички знаем, че председателят е този, който трябва да създава необходимата атмосфера, за да може страната да бъде стабилна, а парламентът – работещ”, заяви Цветанов. Той отчете, че случващото се през последните няколко седмици са съзнателни опити за търсене на провокация, а решението на Главчев да отстрани Корнелия Нинова от пленарно заседание е създало усещането, че управляващите ограничават опозицията.

„Нека с оставката на Димитър Главчев да няма спекулации”, призова Цветанов и благодари на опозицията, че се е върнала в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови