Цветанов: ГЕРБ ще има под 500 хил. гласа на изборите, превърна се в заложник за оцеляването на Борисов

OFFNews 04 октомври 2020 в 09:32 8648 2

"Това не е предателство, аз просто решавам да изляза и да продължа по моя си път. Оставих (в ГЕРБ) свободно да се решават нещата, за които аз съм бил против. (...) Там остана само и единствено това, което е в услуга на едноличните решения в ГЕРБ. Борисов направи партията заложник на неговото оцеляване, затова партия ГЕРБ ще имат под 500 хил. гласа на изборите", заяви бившият втори човек в ГЕРБ, впоследствие напуснал след "Апартаментгейт" и основал "Републиканци за България", Цветан Цветанов по БНТ.

Той прогнозира, че няма да има политическа формация, която в ситуацията в страната да получи 1 милион гласа.

"Ще има многообразие, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си в следващия парламент", каза той.

За своята формация погнозира: "Убеден съм, че ще получим доста над 4% и ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент". Посочи, че е РБ включва в изпълнителния си съвет помаци, турци, арменци, евреи.

Цветанов наблегна на необходимостта от стратегическото партньорство със САЩ. Според него сега страната ни е в международна изолация.

"Самият факт, че държавният секретар Майк Помпео в рамките на някъде около 5-6 месеца направи няколко обиколки в Югоизточна Европа е много ясен знак, че той не посети страната ни, а знаем, че посети Гърция два пъти", коментира Цветанов.

Той коментира проекта Балкански поток. Според него най-тревожното е, че решението за този проект е взето непрозрачно. В рамките на около две години той трябва да се проектира, да се реализира и да се пусне в експлоатация, но тук никой не дава отговор защо над 10 години ние все още не можем да изградим интерконекторната връзка Гърция - България, подчерта Цветанов.

Според него Борисов умело е разделил обществото на две - за и против протеста.

Предизборно от формацията му щели да убеждават най-вече хората да гласуват масово, за да може ефектът на всякакви нечестни практики да бъде намален.

След Цветанов в студиото влезе Димитър Главчев (ГЕРБ) и се обърна към напускащия Цветанов с "Не Ви ли е срам, колега?", а в ефир подробно напомни за "Апартаментгейт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3118

2

fishcake

05.10 2020 в 07:55

15 гласа също са под 500,000

2900

1

Руми Лазарова

04.10 2020 в 13:26

"След Цветанов в студиото влезе Димитър Главчев (ГЕРБ) и се обърна към напускащия Цветанов с "Не Ви ли е срам, колега?", а в ефир подробно напомни за "Апартаментгейт"."

В най-лека форма това показва, че "Всичко им е такова". Дано по-скоро народът коригира голямата си грешка с примирението към фалшивите избори и апатия какви ни управляват.
 
X

Да помогнем на украинските деца!