Цветанов: Брендо е бил покровителстван политически и от службите през целия преход

OFFNews 25 юни 2024 в 16:03 4058 2

Цветан Цветанов

Снимка "Републиканци за България"

Цветан Цветанов

През всичките години на прехода (Евелин Банев) Брендо е бил покровителстван както политически, така и от представители на службите, коментира бившият вътрешен министър и сегашен лидер на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред БНР.

Цветанов си припомни сътрудничеството с италианските власти по случая през 2012 г., когато беше шеф на МВР.

"При неговото задържане, което Брендо не очакваше, намерихме в автомобила му доклад, който беше предоставен от италианските власти на българските. Вътре имаше 14 или 18 телефона. Той контактуваше с различни негови партньори на права линия. Успяхме, заедно с италианските власти, да задържим цялата организирана група на територията на страната. След което бяха предадени. Някои излежаха своите присъди. Ако проследите задържаните лица по делото "Брендо", ще видите, че сега някои от тях са решаващи фактори в местната власт", посочи бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ.

Цветанов направи някои предположения за желанието на Брендо да излежи присъдите си в български затвор - възможни здравословни проблеми и желание да получи адекватно лечение, притеснения за живота си и при добро поведение да бъде пуснат предсрочно от затвора.

По думите на Цветанов, ако Брендо проговори, "притеснения трябва да имат тези, които през годините са го покровителствали и не предприеха никакви действия, за да се види какви са инвестициите, направени от негова страна".

Цветанов коментира думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ, който попита президента дали снайперисти охраняват дома на Бойко Борисов. От "Продължаваме промяната - Демократична Българя" обявиха, че ще поискат в парламента да бъдат изслушани по темата служебният премиер и вътрешният министър.

"Охраната около къщата на Борисов вероятно е свързана с постъпването на някаква оперативна информация. Тя може да бъде дискутирана от парламентарната комисия, която се занимава с контрол над службите", обясни технологията Цветан Цветанов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    60

    2

    Far Rider

    25.06 2024 в 19:31

    Търговията с дрога винаги е била под контрола и чадъра на държавната мафия - правителството, службите. Нищо ново. Спомнете си онзи скеч на Т. Колев от онова време с което той покава участието на властта в търговията с дрогата. https://www.youtube.com/watch?v=YEaCiOQPpeg

    -1845

    1

    ob1

    25.06 2024 в 16:22

    Ъммм, Ухото не беше ли шеф на МВР? Т.е. и той е покровителствал, какво ми се дистанцира тарикатски тука?