Цветан Цветанов твърди, че не е влязъл в парламента заради големи манипулации

OFFNews Последна промяна на 08 май 2021 в 18:35 10254 1

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че настоящата му формация "Републиканци за България" не е влязла в парламента заради "големите манипулации".

Ръководилият години наред предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов заяви в интервю за предаването "Офанзива": 

"Основната причина "Републиканци за България" да не влезе в парламента бяха големите манипулации. Надявам се, че с новата ЦИК и машинното гласуване резултатите ще бъдат по-честни".

Той не скри, че е изненадан от краткия живот на 45-ото Народно събрание и коментира, че неговият край бил следствие от липсата на отговорност и желание да се реализират лични амбиции. За него основната задача на служебното правителство е да гарантира прозрачността на изборите. То трябва да бъде назначено от президента Румен Радев.

45-ият парламент приключи работата си вчера. Съставът му бе определен след изборите на 4 април. Нито една от политическите партии и коалиции в него не сформира правителство. Очаква се предсрочните парламентарни избори да бъдат насрочени за 11 юли с указ на държавния глава.

За Цветанов и след тях "не се очертава" да има стабилно правителство и голямо мнозинство. Затова трябвало да има обединяващи теми.

"Републиканци за България" не са водили разговори за коалиции - декларира Цветанов и добави, че избирателите им искали формацията да е алтернатива на сегашното управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови