Цветан Цветанов на холивудска сватба в българска носия в Жеравна

OFFNews Последна промяна на 18 август 2018 в 17:47 14556 1

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов присъства на сватбатата на холивудския актьор Бен Крос и неговата приятелка от Русе - Деана, съобщи партийният пресцентър.

Тържеството се проведе по време на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна.

Младоженците бяха в народни носии, Цветанов - също.

Кметът на Котел Коста Каранашев бракосъчета семейството и им пожела здраве и дълъг семеен живот.

„С всяка изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ. Искам да благодаря на Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе” и кмета на Котел Коста Каранашев, че ни дават възможност да се върнем със столетие назад и да съпреживеем бита на предците ни. Хубаво е, че има много млади хора, деца и дори бебета, които са облечени с български народни носиии. Това означава, че те започват да свикват с традициите ни, ставайки част от тяхното ежедневие и духовност. Всеки, дошъл тук, показва своето желанието да се върне 150 години назад и да усети атмосферата на нашите деди", каза Цветанов.

По-късно днес заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с жители на Котел и с. Филаретово в кметството, а в разговора ще участват и народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Сливен Десислава Танева, кметът на Котел и на село Филаретово - Нурие Бекирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови