Цонева: ЦИК извърши един от най-големите заговори срещу демокрацията в историята ни

Според депутата от ПП-ДБ са нужни оставки, тъй като ЦИК "санира политически сценарии"

OFFNews 11 ноември 2023 в 10:25 2221 2

Антоанета Цонева

Снимка БГЕНС/Надежда Пеева

Антоанета Цонева

Централната избирателна комисия извърши атентат срещу изборния процес. Направи нещо, което исторически ще бъде оценявано като един от най-големите заговори срещу демокрацията в България.

Това заяви пред БНТ Антоанета Цонева от "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е на мнение, че членовете на Централнта избирателна комисия (ЦИК), които участваха във вземане на решението да се гласува само с хартиени бюлетини, трябва да подадат оставки.

"Този резултат, който имаме на над 500 000 недействителни бюлетини е чудовищно число и означава, че гласовете на над половин милион души не са участвали в разпределението на общинските съвети. Машината не дава да се възпроизведе такъв недействителен глас", каза Цонева.

Тя обясни, че ролята на ЦИК е да охранява изборния процес и правата на гражданите. По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии".

Според нея вота на недоверие срещу правителството "Денков" отново няма да бъде успешен. По думите ѝ мнозинството в парламента е силно и не би могло да има пробив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

11.11 2023 в 19:51

Цик са си агенти и бушони на хартиената коалиция

То се видя наглостта с която най безцеремонно пред камери се фалшифицира

Трагедия в азиатски нюанс

12073

1

Панелен земеделец

11.11 2023 в 10:52

ЦИК са за съд и осъдителни присъди в престъпление против държавността. Обаче, знаем, че нищо няма да им се случи.
(Хм, как да го напиша, за да не е против правилата...) Чудя се на фона на стотиците пребити, ограбени и малтретирани възрастни - и не само - хора по селца, пътища, паркинги; как някой малоумен криминал не сбърка и "обгрижи" поне един местен дерибей (партиец, ЧСИ, властимащ, съдия, кмет, поръчков чорбаджия).
Ние и на румънците с 10-летия се присмивахме. Но те осъдиха Чаушеско, сдобиха се с Кьовеши после, пратиха в затвора сума ти техни корумпета. А "останките" от социализЪма ги наричат "Малкия Париж".
Явно ние сме по-малкият Бряг на слоновата кост, или европейският Мианмар (примерно).
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика