Цонев, Петков и Каракачанов признаха за срещи с Цветан Василев

Те били служебни, във връзка с мотоциклетизма и издателство, не виждат нищо нередно

OFFNwes Последна промяна на 14 май 2015 в 13:34 5197 9

Йордан Цонев и Менда Стоянова

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Йордан Цонев потвърди, че се е срещал лично с банкера Цветан Василев

Депутатите от ДПС Йордан Цонев и от ПФ Красимир Каракачанов, както и зам.-председателят на АБВ Румен Петков признаха за срещи с банкера Цветан Василев.

Те обявиха това в кулоарите на парламента по повод изтеклия днес списък с имена на политици и бизнесмени и конкретните дати, на които са посетили Василев в офиса му на бул. "Цар Борис III" в София. По-късно на личния си сайт Цветан Василев опроверга твърдението, че той е разпространил списъка.

Йордан Цонев обясни, че се е срещал и с Василев, и с много други банкери в качеството си на председател на бюджетна и икономическа комисия в различни мандати на Народното събрание.

"Г-н Василев го познавам от края на 90-те години и никога не съм говорил с него или с който и да било от тях по други теми, освен по служебни - законодателство, промени в законите за банките. Нямам сметки, членовете на моето семейство нямат сметки, нямаме кредити и никога не сме имал, нямаме взаимоотношения с неговата банка", коментира депутатът от ДПС.

Той отрича да се се срещал или засичал с бившия лидер на ДСБ Иван Костов при банкера. Той уточни, че за разлика от Костов няма сметки или кредит в КТБ и членове на неговото семейство нямат консултантски договори с банката.

Според Цонев въпросният списък цели хора като него да бъдат пришити към нелоялни практики. Той дори се закани на Цветан Василев:

"Искам да му кажа на г-н Василев, че съм абсолютно чист и няма да се спра в усилията си българският народ да научи, че той е човекът, нанесъл най-голям удар на българската финансова система след 1996 г., че го е направил съзнателно, че го е направил умишлено, че е знаел какво прави, че е знаел че ограбва българския народ и че ще нанесе рано или късно тежък удар на българската икономика". 

Съпредседателят на Патриотичният фронт (ПФ) Красимир Каракачанов също призна, че се е виждал с банкера. Срещите били служебни.

„Помагал съм на едно издателство да издава книги и те са си написали хората. Всичко е било с договор, по банков път превеждани средства. На книгите, които са издавани, е написано кой е спомоществовател на банката. Ей такива неща“, коментира Каракачанов.

Той обясни, че в началото, когато Цветан Василев е заминал за Сърбия, двамата са се чували по телефона. "Това беше миналата година“, уточни депутатът.

Каракачанов обаче заяви, че срещите му били много по-дълги от 7 минути, за колкото се твърди в писмото.

Той заяви, че не се чувства като предател и добави, че "ПФ винаги са твърдели , че въпросът трябва да се реши от институциите и да се изясни цялата обективна истина".

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков пък се е срещал с банкера единствено и само във връзка със спонсорство за мотоциклетизма.

"Виждал съм се г-н Василев, той е помагал на Федерацията по мотоциклетизъм, винаги съм го казвал това. Не се притеснявам и нямам от какво да се притеснявам", каза Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2015 в 21:07

Почнаха малко по малко да си показват лицата. Всички крали от КТБ, държавата и народа рано или късно ще стигнат до съда!
14.05 2015 в 16:56

Вината политиците да са прибирали пликове с пари е и на самият Цветан Василев. Той е този, който им е давал подкупи и то с крадените пари от вложителите в КТБ.

14.05 2015 в 16:25

А бе то и аз веднъж се разминах с Цветан Ваислев на улицата, да не би да са ме включили и мен в списъка и да затъна с мустакатко

14.05 2015 в 16:21

Падишахът Цветан Василев си седял на трона. От време на време при него ходели везирите с благородни каузи да му искат пари за книги, мотоциклети и да го питат какви закони да изковат. Падишахът разпореждал на ковчежника колко жълтици да извади от хазната и да даде на везирите. Те му целували ръка и си отивали. Така си вървял животът в тази държава. Но не щеш ли главният везир решил, че падишахът не му дава достатъчно жълтици. А и ковчежникът му докладвал, че хазната се е поизпразнила. И така падишахът изпаднал в немилост и го изгонили. Неговите доскоро верни везири до един твърдели, че нямат нищо общо, събрали се и мъдро решили да вземат по торба жълтици от всеки поданик.

14.05 2015 в 15:56

Ах ти гнусен, долен, турски лъжец!!! Мислиш ли че някой ти вярва, бе Мента ? Ти си толкова долен, че дори и да не си говорил с Цецо, ти пак си за разстрел бе, гнусняр!!!!

14.05 2015 в 15:31

Веднага се сещам за една коалиция, между ВМРО и Барековата(Цветан Василева) България без цензура. Сигурно за издателство са си говорили в кабинета...

14.05 2015 в 15:02

Абе да им е§а мамата на всички вече! Единия крал и точел държавата, ама чак сега се сети, че политиците са корумпирани. Другите от 1000 кладенеца вода ще донесат, само да докажат как не са се срещали за пари, а по любов!

14.05 2015 в 14:52

Сто процента са се срещали да обсъждат кой къде лови риба. Абе моля ви се, вината е на всички, които са кроили нечистни сделки

14.05 2015 в 14:17

Милите, ама защо ги набеждавате така, те се чисти като сълза и нищо не знаят за никакви сметки, офшорки, зависимости. Не са хубави тези работи, мовя ви недейте така.