Циничен надпис на Куршум джамия разгневи ДОСТ

OFFNews 01 ноември 2016 в 13:36 10337 5

Снимка ДОСТ

С циничен надпис осъмна Куршум джамия в Карлово на празника на будителите, алармира партия ДОСТ. 

Понеже Куршум джамия е обявена за национален паметник на културата, а вече шест столетия е неотменим елемент от българската културна идентичност, вандалският акт е своеобразна гавра с българските демократични традиции и историческа памет, се казва в декларация на ДОСТ.

Езикът на омразата не е будителство, а подбудителство към извършване на тежки престъпления срещу различните по етнос, вяра и език – само по себе си престъпление от общ характер, се казва в декларация на партията на Лютви Местан.Докато това подбудителство остава ненаказано, докато се радва на престъпно съучастие под формата на мълчаливо подминаване от всички български партии и институции, все по-често агресивният език на омразата ще преминава в агресивно поведение и действие. Затова поругаването на Куршум джамия не е изолиран вандалски акт, а част от серия вандалски посегателства, които ни изправят пред дълбока ценностна криза – криза на толерантността. Поражда се огромен риск за националната сигурност на България чрез нагнетяване на етническо напрежение, твърдят още от ДОСТ. От партията отправят призив към премиера Бойко Борисов е най-сетне да проумее, че крайният национализъм е антинационален по своята същност. Призоваваме и него, и всички останали демократични партии – подобно на ДОСТ, да осъдят остро вандалското посегателство срещу мюсюлманския храм в Карлово, защото противодействието на езика на омразата и на неговите конкретни проявления следва да е политическо и институционално.

От партията на Местан настояват специализираните органи да разкрият и накажат извъна българската държава – МВР, Следствие, Прокуратура, Съд, този път да разкрият и накажат извършителите и най-вече поръчителите на престъпното деяние.

Призоваваме кандидатите за Президент на Р България и най-вече г-жа Цецка Цачева категорично да осъдят грубата провокация, която неслучайно е извършена в разгара на предизборната кампания, допълват от ДОСТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

01.11 2016 в 15:17

А, между другото, понеже съм почнал да ви ограмотявам, да ви кажа и какво е значението на Fuck all в съвременния английски английски.

Ще ви дам пример:

What the user known as Garlic says, means fuck all in the vast majority of cases.

Нали...

77927

5

El Commandante

01.11 2016 в 15:14

Пичове, журналисти сте все пак, което значи че БИ ТРЯБВАЛО да го познавате това животинче езика в по-така детайли.

Надписа е вулгарен, не е циничен, правете разлика между двете неща.

16193

2

SC

01.11 2016 в 14:58

Грешно е написано. Трябва да се добави „ah“ към втората дума.