ЦИК обяви имената на 12 нови депутати

OFFNews 02 април 2017 в 13:00 6639 0

ЦИК обяви имената на 12-те нови депутати

ЦИК обяви имената на 12 депутати, които влизат на местата на подалите заявление за отказ да бъдат излъчени от един от двата избирателни райони, в които са избрани. По-рано днес стана ясно, че 12 души са заявили да бъдат избрани от един район. Това са:

Бойко Борисов – от Пловдив

Владислав Горанов – от 24 МИР София

Теменужка Петкова – от Търговище

Томислав Дончев – от Габрово

Цветан Цветанов – от Велико Търново

Стефан Данаилов – от 24 МИР София

Валери Симеонов – от 23 МИР София

Делян Пеевски – от Благоевград

Камен Костадинов – от Бургас

Мустафа Карадайъ – от Кърджали

Албена Найденова – от 26 МИР София-област

Веселин Марешки – от 25 МИР София.

Така на мястото на Цветан Цветанов от Благоевград ще влезе Александър Мацурев от листата на ГЕРБ. Алтимир Адамов влиза от листата на ГЕРБ в Двадесети изборен район – Силистренски на мястото на Владислав Горанов. Томислав Дончев отстъпва мястото си в 23 МИР в София на Мария Илиева, а Снежана Дукова влиза на мястото на Бойко Борисов в 25 МИР - София. Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова става депутат от 25 МИР - София, където мястото освободи бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Йордан Апостолов от листата на Обединени патриоти влиза като депутат от Втори изборен район в Бургас на мястото на Валери Симеонов. На мястото на Стефан Данаилов във Варна влиза Александър Паунов, а на мястото на Марешки от Трети изборен район във Варна влиза Андон Дончев. 

Симеон Симеонов влиза от листата на ДПС във Велико Търново става депутат, след като Камен Костадинов поиска да влезе от листата в Бургас. Делян Пеевски отстъпи мястото си на Сергей Кичиков в Тринадесети изборен район в Пазарджик. Танер Али влиза в парламента от 28 ИР в Търговище на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Боряна Георгиева влиза от "Воля" влиза от 23 МИР-София на мястото на Албена Найденова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews