Цецомобилите са пoдслушвали в цялата страна

OFFNews 04 януари 2014 в 19:37 22760 22

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Автомобилите на службите за следене и подслушване са излизали за задачи и извън София. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред bTV .

Въпреки че не било в правомощията на министъра да знае кога колите – т.нар. „кечери“, излизат за оперативни действия, Цветанов заяви, че те са излизали на територията на „всяка една област като цяло“ и добави: „не бих могъл да конкретизирам”.

Зам.-председателят на ГЕРБ за пореден път окачестви обвиненията срещу него за неправомерно използване на специални разузнавателни средства (СРС) като „компроматна кампания срещу политически опонент” и „репресия срещу лица от ГЕРБ”.

„Нямам обвинение за незаконно подслушване. Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, бившият министър.

Скандалът с масовото подслушване гръмна при правителството на ГЕРБ и за водеща фигура в подслушването на бизнесмени, политици и журналисти бе сочен именно Цветанов. Поради което и специализираните автомобили получиха прозвището "Цецомобили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews