Цецка Цачева обяви война на Босия и доматите му

OFFNews 13 септември 2015 в 10:18 8469 25

Снимка Сергей Антонов

Доматените атаки на известният дисидент Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край.

Това обяви пред bTV председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Тя беше категорична, че поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест.

„За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен това не е акт на протест, а е криминално проявено деяние и с удовлетворение споделям, че има досъдебно производство с възможност да приключи в съдебна фаза като наказателно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и някои негови последователи”, заяви Цачева.

По думите ѝ българският парламент вероятно е единственият в ЕС, в който входът, през който минават депутатите, служи и за пешеходна зона.

„Тъжното е, че едновременно с полицейските служители, които са потърпевши от този вандалски акт, има пострадали и невинни граждани, които отиват на работа”, констатира парламентарният шеф.

Според нея в случая няма значение, че към НС летят домати, а не камъни – поругава се сграда на държавна институция, без значение дали ни харесват хората в нея, или не.

Тя беше категорична, че управляващата коалиция няма да се разпадне заради местните избори.

"На места вероятно ще има противопоставяне, но на национално равнище е важно да се запази добрия диалог и добрия тон, защото от това зависи стабилността на страната", посочи тя

"Не ни е нужда подобна дестабилизация на национално равнище", категорична бе шефката на парламента. Тя посочи, че е естествено да има напрежение между политическите сили с наближаването на изборите, "но трябва да не се преминава границата".

Тя обясни, че парламентът ще удължи своето работно време в следващите седмици, за да привърши своята законодателна програма преди изборите. В дните преди вота обаче вероятно няма да има заседания, за да няма предимство на парламентарно представените сили пред останалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!