Цацаров иска проверка дали зам.-министър е изнудвал превозвачи

OFFNews 18 октомври 2017 в 14:54 5037 1

Цацаров иска проверка дали зам.-министър е изнудвал превозвачи

Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по повод сигнала на БСП за това, че в качеството си на представител на браншова организация зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е събирал средства за разрешители за превоз на товари.

От прокуратурата съобщиха, че в хода на проверката Софийска градска прокуратура ще снеме обяснения от народния представител Георги Свиленски и Ангел Попов - заместник-министър на транспорта. Ще бъде изискана информация от кабинета на министър-председателя дали е постъпвал сигнал от Националното сдружение на българските превозвачи с оплаквания срещу действия на Ангел Попов.

Ще се изиска информация и от Националното сдружение на превозвачите за това изпращали ли са сигнал с описаните в публикацията твърдения за действия на Ангел Попов.

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове.

През май стана ясно, че Попов, който е зам.-министър от квотата на Обединените патриоти, ще съди представители на две от браншовите организации в транспорта. Поводът за недоволството му са твърдения на Красимир Лалов от Съюза на българските превозвачи и Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, които обвиниха зам.-министъра в злоупотреби. От съюза на превозвачите дори твърдят, че Попов не е издължил 1900 лв. за закупена стока.

"Това намирисва на поръчка, не мога да кажа от кого. Предал съм документи на премиера и това ще се доказва в съда", в интервю за Нова тв Попов.

Той показа писма в негова подкрепа, които е получил непосредствено след интервюто на Арабаджиев и Лалов. Едно от писмата е подписано от Койчо Русев, който пък осъдил Красимир Лалов за обида.

Ще подам ръка, това нещо няма да ме накара мен да се отблъсна от бизнеса, обясни зам.-министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови