Царят представи книгата си в Брюксел

OFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 18:25 2642 7

Симеон Втори представи мемоарната си книга в Брюксел, съобщи царският сайт Kingsimeon.bg.

Събитието бе организирано от престижния литературен и артистичен „Кралски Клуб Голуа", съвместно с белгийския клон на Организацията на жените лидери по света. Конференцията бе открита от барон Бернард Сноу, който представи "Симеон II, една необикновена съдба". 

В своето изложение Сакскобургготски изтъкна основния мотив за написването на книгата - желанието му да популяризира родината си, да предизвика интереса на международните среди към България и значението й в Европейския съюз.

Бившият ни премиер подчерта политическата роля на страната като посредник между Запада, Турция и Русия. Специално внимание той обърна и на ситуацията с бежанците в Средиземно море и необходимостта от спешно решение на този хуманитарен проблем. 

След представяне се състоя официална вечеря за 250 гости, сред които бяха представители на международни организации със седалище в Брюксел, видни индустриалци и банкери, проявяващи интерес към България, дипломати, членове на Люксембургското кралско семейство. Сред изтъкнатите гости бяха и представители на белгийския политически елит, бивш председател на белгийския парламент, приятели на България, като известния индустриалец барон Даниел Жансен, българският посланик, както и българи, живеещи в Брюксел. 

От името на всички присъстващи бяха изразени съболезнования към царската двойка за кончината на Княз Кардам. 

Днес Симеон Втори и царица Маргарита бяха поканени на обяд в двореца Лаакен с белгийското кралско семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2015 в 19:30

абе спрете с това "ЦАРЯ" този клоун не е никакъв цар няма ли да го проумеете тъпи журналя

26.04 2015 в 02:27

Коментиращите сте исипти
Да живее българскоя цар Симеон ll.

25.04 2015 в 17:24

Добре, че не закъснях за тази репрезентация на Трите восъчни и Трите мраморни фигури. Оценявам и имприматурата отдолу, и фирниса. Майсторлък. И реката Лета ако беше изписана зад масата... да се вторачим в нея и да забравим кои са Восъчните крадливи, та пак да скочат от вечността с двата крака право в парламента.

25.04 2015 в 16:59

...човека в черно плюс папионка на ластик беше по едно време премиер на българия, спихнатата мома игриво наметната с оранжев тюл за кухненско перде не познавам макар че ми е позната по физиономия НО... О! Но Плашилото с резедавия джемпър на заден план е истинска фотографска находка! Хуевиден нос напомнящ френския артист Мишел Галабрю и Веждичката едновременно, усмивка на агнешка глава на фурна, зъбите на Фернандел, поглед на таласъм...и нека някой да каже, че Франкенщайн било художествена измислица:) Ако и да - то със сигурност Франкенщайница - не:)) Но да се върнем към предния план, където Симеон Саксофон-Цуг-тромбонски подава на охтичавата мома своя опус! Погледнете каква театрална тържественост, какъв оперетен монументализъм! Какъв апотеоз на фалшивата елитарност! на Все едно в читалището на Попръцково пресъздават "Ленин дава на Народа съветската конституция".

24.04 2015 в 19:34

...Какво житие,какво образование,какъв пък цар-некоронован...а за управлението му с крадливите юпита да не говорим...още води дела за "собственост",изглежда малко гори изсече и изнесе...

24.04 2015 в 19:09

Алооооо.
Няма ли да престанете да наричате тоя склеротичен ДЪРТОФЕЛНИК "ЦАР" ????
На какво е цар ?
Хайде стига сте му лизали дъртия вмирисан задник.

24.04 2015 в 19:09

Не съм чел книгата, но едва ли в нея ще описано, какво той е направил за България по време на своето управление. Защото тогава в България се развихри невиждана престъпност!
Още нещо, по време на своето управление Симеон Кобурготски не потърси мощите на своя баща, което е недопустимо за един син.
Нека всички да преценят колко признателен син към делото на баща си е Симеон Кобурготски. Ако заслужава уважение, дайте му го. Халал да му е!!!