Цачева: Няма чадър над Лазар Влайков

OFFNews 08 септември 2017 в 09:45 6655 4

Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден. ГЕРБ реагира веднага, като го е изключи от редиците си вчера и го посъветва да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател, заяви в сутрешния блок на бТВ правосъдният министър Цецка Цачева.

Тя обаче не коментира предишните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, тъй като нямала информация за тях и можела да говори само за този случай от последните дни.

Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто, посочи още Цачева.

Върховенството на правото гарантира справедливост, а това означава и липса на страх у гражданите, каза още Цачева.

„Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този страх у гражданите, което означава работещи държавни институции. Това е сравнително некратък процес, нещо, което не е по силите само на една власт”, посочи тя.

Цачева обясни и че очаква през октомври, ноември и декември съдържателни дебати, така че в края на годината да бъде приет антикорупционният закон.

По думите ѝ гражданите искат да няма „хранителна среда” за лица на висока публична позиция, които могат да придобият неправомерно имуществени или неимуществени блага, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7935

1

А ла карт

08.09 2017 в 09:59

Чадър няма, то е цял сенник. Момчето е на дебела сянка. Ако не беше шума от медиите, пак щеше да му се размине ... Умрял човек, голяма работа. Все пак...живеем в България.

 
X

Подкастът на OFFNews