Татяна Дончева не изключва да е кандидат-президент на левите, но няма път назад към БСП

OFFNews 11 юли 2016 в 09:46 3723 3

Преговорите за общ кандидат-президент между БСП и другите леви партии започват утре. „Съществува вероятност да сме заедно на изборите, но има и възможност преговорите да приключат още утре с отказ от страните да постигнат съгласие“, коментира лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева пред Нова телевизия.

Привържениците на партията са много по-отворени за партньорство между всички леви партии, отколкото ръководството, потвърди и Татяна Дончева.

Тя беше категорична обаче, че няма път назад към БСП, въпреки че не изключва да се стигне до вариант и тя да е кандидат за президент на партията, както и да се стигне до други варианти. Въпросът е да се преговаря, за да се стигне до най-добрия вариант, а не до най-компромисния", уточни Дончева.

"Мисля, че в тези преговори има два въпроса пред скоба. Те са предпоставка за успеха на преговорите. Първо, страните трябва да искат победата, в името на която искат да си сътрудничат. Ако те не вярват в победата и не вярват, че имат нужда и полза от тази победа, те започват да се занимават с глупости. Ние няма да бъдем въвлечени в губещи сътрудничества.
Второ, трябва да се включат за участие всички най-силни играчи. Какви са моите отношения с Георги Първанов, с Румен Петков, с Ивайло Калфин и с част от ръководството на БСП е без значение, ако гоним максималният резултат", каза още Дончева.

„ГЕРБ нямат ясен кандидат и Бойко Борисов пази мястото за себе си. Те ще използват обстоятелството, че към момента им дават предимство, за да държат завесата спусната, защото смятат, че това тактически е по-изгодно за тях”, коментира още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

11.07 2016 в 13:35

България все още не е узряла за жена-президент.
Т.Дончева има метафоричен език и създава илюзия,че може да бъде лидер,но на този етап би била грешен избор.

29217

2

Лопе де Вега

11.07 2016 в 10:32

Гладна кокошка просо сънува! Ще се пръсне от завист, че други се кипрят най-отпред,а тя само мрънка. Да си беше пооправила диалекта. За толкова години хората учат чужди езици до съвършенство, тая мърла най-високомерно още ни мьека и мьяка.

Поздрав!

17898

1

кикимора

11.07 2016 в 10:00

То и без това простащината е издигната в култ.