Татяна Дончева: Гешев, Сарафов и Тодоров да подадат оставки

Милиционер е психопрофил, който не е пригоден за някои работни места в правосъдието, твърди лидерът на Д-21

OFFNews 16 май 2023 в 10:08 3698 3

Татяна Дончева

Снимка БГНЕС/архив

Татяна Дончева

Всички участници в скандала в прокуратурата от последните дни трябва да подадат оставки - и Иван Гешев, и Борислав Сарафов, и Ясен Тодоров. А парламентът спешно трябва да попълни квотата си във ВСС.

Това заяви лидерът на "Движение 21" и член на Левицата Татяна Дончева по повод случващото се в държавното обвинение. Тя сравни раздора между главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов с времената на Никола Филчев и убития прокурор Николай Колев.

"Още докато Гешев беше прокурор в Специализираната прокуратура, разбрахме, че това момче не е за тази работа, която кукловодите са му отредили. По две причини - първо, защото милиционерът е установка. Това е психопрофил, емоционална, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е много ефективна, но има и работни места в правосъдието, за които не е пригодена. Сега сме направили предоставянето на прокуратурата на Академията на МВР - Сарафов и Тодоров са от една група, а Гешев - от годината след тях, разказа Дончева.

Когато Филчев беше главен прокурор, живееше в поделението на баретите, защото се страхуваше, че някой някъде ще го убие. Основна фигура в реденето на интригата на държавата тогава беше Алексей Петров, който и сега е активен по темата. Като се появи Алексей Петров на пързалката за кънки, аз знам, че тука нещо е нечитаво, обясни Дончева. 

Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се коментираше - "Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа?". Назначиха го Сотир Цацаров, Бойко Борисов и Делян Пеевски. А сега започват да говорят за народа, за чест и достойнство, коментира още Дончева. 

Три години той не можа да се сети какво разследва и защо го разследва - и не става дума само за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща, по думите на Дончева. 

Обстоятелството, че отвсякъде ни натискат за промени в съдебната система значи, че проблемът е много по-голям от това дали ще нарекат един гърмеж "атентат" или ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще смятат, че от това ще имат някаква международна индулгенция, че от това Америка ще им даде подкрепа - да ходят в Америка за щяло и не щяло по частни покани, да не е ясно какво точно правят и какво целят. Това е проблемът - неправилно е очевидно функционирането на прокуратурата и то трябва да бъде коригирано, каза още Татяна Дончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

3

Козон

17.05 2023 в 02:02

Защо да подават оставка? Нека си стоят и се замерят с л.й на поне още месец, докато представят достатъчно доказателства за вкарването си в затвора, както и на достатъчно други.

14469

2

случайно прочетох

16.05 2023 в 13:12

Не споделям политическите виждания на Дончева, но в случая е права, че милиционерите нямат работа в прокуратурата.

-529

1

6екеr4о

16.05 2023 в 11:30

Бабуля Тафтяна па се изплющя!

Имам приятел и колега, който бе работил в адвокатска кантора, намираща се срещу офиса на Бабуля. Той ми е разказвал, че системно разни изтрещели лели са бъркали тяхната кантора с офиса на Дончева и след обясненията на адвокатите за грешката дори били овинявани, че крият Тафтяна!?

За съжаление тая селска смръдла има място в новобългарския полит. живот ...

А помните ли Пикаещия във фонтани Петко с неговите приказки за безумия, родени от тишината в спалнята!!!?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки