Татяна Дончева: Борисов се държи като герой от латино сериал

OFFNews 26 август 2014 в 10:16 2731 5

Татяна Дончева

Айде стига с тоя драмтизъм, стига с тези оперети и с тези латино сериали. Държавата е в бъркотия от доста време, която става по-голяма. Да сложим ред в бъркотията. Слагането на реда в бъркотията няма да стане като аз казвам „Или ме избирате за „Мис България”, или аз няма да играя в тази игра. Или ми давате 121 гласа, или аз няма да играя.

Това каза в интервю за bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. 

Пред избори сме и започват да се играят едни драматични роли в стил "Кръстьо Сарафов". Ако сте забелязали театралните школи имат различен стил – някои латиноамерикански и с много драматизъм. Борисов е един от тези много драматични герои и затова внушава, че е ако не е той, няма кой да спаси положението. Ситуацията не е розова, но е обичайна, коментира още тя.

Според бившия депутат от Коалиция за България, кабинетът „Орешарски” не е успял да събере очакваните приходи заради политическата нестабилност и отпускането на администрацията

„Ситуацията при Петър Чобанов беше доста мъглява, защото той беше доста измислен министър на финансите – едно момче отличник, което така и не се разбра влезе ли в час с държавните финанси или трябваше Пламен Орешарски да му държи ръката както дотогава”, заяви Дончева.

По думите й има проблем в държавната администрация на средно и над средно ниво и не се подава адекватна информация, но добрите политици би трябвало да имат ориентири в реалния живот, които да им показват, че нещо не е наред и трябва да изискват реални данни.

По отношение на митниците, Татяна Дончева посочи, че „Ваньо Танов е назначение на Близнашки формално и юридически, но произлиза от средите на ГЕРБ и очевидно отразява влиянието на ГЕРБ върху служебния кабинет”, но рокадата в агенцията е била наложителна.

Дончева коментира още, че ДПС, която е "една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари" трябва да бъде извадена от властта. 

ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи. Това нещо пречи. Не може ние всеки път да се разправяме с ЕС на кого са дадени парите за водни цикли – защо не са дадени на „Княжево” в София, където няма канализация или на „Манастирски ливади – Изток”, а са дадени в едни турски села, където няма никаква необходимост. Защо министърката на спорта прави едни басейни по 3 метра дълбоки, вместо по 1.80 – да отчитаме колко тухли, бетон и плочки са вложени в повече, коментира Дончева.

Според нея трябва да се промени системата на етническия мир в България, защото тя „толерира една формално изградена на етнически признак партия, която си служи с няколко българи-еничари за най-мръсни финансови поръчки”.

По думите на Дончева това не трябва да става чрез създаването на формации като ГЕРБ, „Атака” и ДПС, които взаимно се нападат и манипулират страховете на хората. Тя подчерта, че в българските политически партии трябва да влязат хора от турския етнос „не по квоти, не по признаци, а по професионални и лични качества”.

„Българите трябва да си дадем сметка, че турската интелигентния се притеснява, че ако няма такава партия като ДПС, те ще бъдат изтикани в ъгъла на политическия и обществен живот”, подчерта още Татяна Дончева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна