Тапи по "Хемус" цяло лято, ремонтират най-лошите пътища

OFFNews 19 април 2017 в 08:49 4824 1

Снимка Архив

Тапите на магистрала „Хемус” ще останат минимум до края на лятото. Служебният кабинет не извърши нищо по ремонтите.

Това заяви бившият регионален министър Лиляна Павлова по Нова тв. Служебното правителство не е възложило допълнителния ремонт на моста след „Витиня”, така няма как да се пусне движението, обясни тя. По думите й от днес служебният кабинет подлежи на парламентарен контрол и тя вече е приготвила 10 въпроса към ресорния министър. 

Павлова уточни, че 50% от пътищата са в много лошо състояние. Заложили сме целеви инвестиции за най-лошите пътища, заяви още тя.

Бившият министър отхвърли обвиненията около програмата за саниране и ги определи като лов на вещици.

„С тази програма се прави цялостно обновяване на жилищните сгради, което е изключително важно за старите панелки. Целта беше да направим не само саниране, а и цялостен ремонт на тези сгради. Пазарът определя цената, нормално е да е 250-290, има сгради, които са правени преди да сложим таван и на по-високи цени”, заяви Павлова. „Цената от 150 лева е утвърдена от нашето правителство, от мен като министър, но тя стеснява обхвата на дейностите, които се включват, обясни тя. 

И уточни, че Обединените патриоти първоначално са били против програмата, след което са се разбрали на приемлив компромис – да продължи, но със собствено самоучастие.

До края на месеца ще стане ясен форматът на кабинета, каза още Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови