Тафров: Най-сетне Европа разбра какво казват българите

OFFNews 10 октомври 2020 в 09:22 3085 0

"Най-сетне Европа ни чу и ни видя. Най-сетне Европа разбра какво казват българските граждани. Над 2/3 от хората подкрепят протестите. Това, което се случи, е подкрепа за българските граждани."

Това заяви бившият посланик на България в ООН Стефан Тафров от Да, България пред БНТ по повод приемането на резолюцията за страна ни в Европейския парламент.

Според него с тази резолюция Европа ни каза, че не харесва това, което вижда. "Защото години наред ние, българите, даваме обещания, че правовата държава ще започне да функционира, а тя все така не функционира", допълни Тафров.

По думите му реториката на ГЕРБ напомня на комунистическата пропаганда през 80-те години.

"ГЕРБ доказва, че тя (партията) е едно от разклоненията на бившата комунистическа партия. И това, разбира се, заблуждава само най-твърдия електорат на ГЕРБ. Огромното мнозинство от хората разбират, че Европа подкрепя техните въжделения за истинска законност", смята Тафров.

Той обясни още, че резолюцията на ЕП не призовава за ратифициране на Истанбулската конвенция, а в нея се изразява съжаление, че не е ратифицирана. Основният фокус на документа е прокуратурата, а проблемът е, че главният прокурор не може да бъде контролиран от никого и не е подвластен на нито една от властите, не подлежи на наказателна отговорност, допълни Стефан Тафров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови