Свикват извънреден СОС за сигурността в София

OFFNews 11 март 2024 в 12:34 859 0

Цветомир Петров, Васил Терзиев

Снимка Архив

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание този четвъртък от 10.00 часа за сигурността в София.

Още в петък, след появилите си информации за случаи на насилие в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев проведоха разговор, на който обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София през изминалата година, както и за предвидените мерки за подобряването им сега.

Кметът Васил Терзиев и председателят на СОС Цветомир Петров призовават разговорът за сигурността в София да се води конструктивно и на бази на факти, а не да се допуска политическа спекула и да се всява паника в обществото.

„Свиквам настоящото заседание по две причини – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването й. Недопустимо е да се използват, както се оказа битови инциденти за трупане на политически дивиденти. Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно по отношение на тази деликатна тема. Нека първо да чуем какво казват компетентните институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме нетолерантност и омраза между гражданите.“, коментира Цветомир Петров. 

Настояваме за извънредно заседание на общинския съвет за сигурността в града. Три случая на насилие с чужди граждани за 3 дни в София, обяви зам.-председателят на СОС Георги Георгиев в събота. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика