Столичните социалисти се събират на 'Позитано' с Нинова и Станишев

OFFNews 21 октомври 2017 в 08:10 5721 0

Снимка Архив

Заседание на XIII Конференция на Софийската градска организация на БСП ще се проведе днес, седмица преди извънредния конгрес на партията.

Сред делегатите на форума са лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Конференцията ще започне в 10 часа на "Позитано" 20 с доклад на лидера на социалистите в София Калоян Паргов. Форумът има за цел да избере нов шеф на Контролната комисия на БСП-София, от най-голямата червена структура твърдят, че ще се занимават предимно с технически въпроси. 

Според неофициална информация обаче се очаква на заседанието да се изкаже и бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров, който подкрепя Нинова, но на последното заседание на Националния съвет отправи критики към нея. 

Корнелия Нинова има проблем – тя не се съобразява с реалностите в партията, заяви Овчаров по bTV тази сутрин. „Един лидер, особено като Корнелия, която иска да свали Бойко Борисов и ГЕРБ от власт, трябва да консолидира около себе си сила, трябва не да разделя, трябва да обединява – преди всичко партията, не да отваря фронтове в нея, трябва да обединява левицата и трябва да търси подкрепа от всички, недоволни от модела на управление „Борисов“, от разпределянето на порциите по този модел, от имитацията на демокрация, от псевдосправедливостта, обясни Румен Овчаров. 

Откритата част ще бъде до 12 часа, уточняват от столичната организация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков