Стойнев: Подадохме оставка, за да не се прехвърли кризата върху икономиката

ОFFNews 24 юли 2014 в 08:17 4724 1

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

„Ние допуснахме след изборите в страната да се разрази политическа криза и е добре, че подадохме оставка. Ако не го бяхме направили, това щеше да се прехвърли и върху икономиката. А за да има икономическа стабилност, трябва да има политическа такава”, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред Нова тв.

Той коментира, че не вярва в основата на раздялата между ДПС и БСП да седи Делян Пеевски. „Кризата се разрази след изборите за Европарламент”, добави Стойнев, който е и кандидат за председател на БСП.

Според него въпреки неработещият парламент и съпротивата към това правителство те са свършили много работа. Само за първото тримесечие на тази година са създадени 40 хил. работни места, посочи министърът в оставка.

Относно строителството на „Южен поток” Стойнев заяви, че проектът е важен за България и за една година той е стигнал на финалната права. Министърът отрече информацията БЕХ да подготвя договор за заем за строителството на „Южен поток”. „Ние сме за развитието на ядрената енергетика”, каза още той.

„Аз съм избран от десетки организации в цялата страна. Не съм бил подкрепян от Сергей Станишев, дори съм имал конфликти с него”, каза Стойнев относно кандидатурата му за председател на БСП. Toй призна, че в партията се води
сериозна компроматна война срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews