Quantcast

Стоянова: Горанов само плаши с по-високи данъци

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 19:25 2833 5

"Горанов само плаши с вдигането на данъци, за да се затегне финансовата дисциплина. Нормално е да е притеснен, след като осем години България е на дефицит. Данъците няма да се вдигат, това е записано и в програмата на ГЕРБ", заяви председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стояна пред bTV.

Според нея може би министърът се опитва да каже, е че трябва да озаптим спиралата на дълга. Стоянова добави, че към момента няма нищо притеснително около държавния дълг.

"Дългът, който приключи 2015 г. е в рамките на дълга в края на 2014 г. – около 24 – 25% от БВП. Не смятам, че сме в критични нива", каза тя.

На въпрос ще се стигне ли до там финансовият министър да управлява закъсалите общини, каквито заглавия се появиха в медиите тя обясни, че това не е коректна интерпретация на предложените промени в Закона за публичните финанси.

"Финансовият министър няма да управлява никакви общини. Има пет критерия и ако общините не отговарят на три от тях, значи са в лошо състояние. Кметът на общината трябва да направи прави анализ и ако установи, че общината не отговаря на три от критериите, трябва да внесе общинския съвет програма за оздравяване. Министърът на финансите управлява този процес. Ако такава програма не бъде предложена и приета, тогава министърът сезира кмета да предприеме действия или той самият ще се заеме с оздравяването на общината", обясни Стоянова.

Тя беше категорична, че да има анекс с Реформаторския блок трябва да има само за съдебната реформа, защото тя е станала разковничето на раздора, което е разделило обществото и самия Блок. "Да се упражняваме на дребни теми е несериозни", завърши Стоянова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 08:57

Каквото и да казва Менда - гледай слънцето. Комбинацията от некомпетентност, сервилност и свръхжелание за изява при нея дава определен резултат на много лош PR в областта на финансовата политика на Герб /в качеството й на председател на съответната комисия/.

19.01 2016 в 21:54

"А аз само плашех с по-високи винетки."
--------------
Че то да не би новите винетки да са по-високи?Същите са си като старите, само цената им е по-висока.Дреболия......

19.01 2016 в 20:25

"Единственият финансов източник на държавата са данъците и таксите"

Менда Стоянова 18.11.2015г.

А тези десетки милиарди дето теглят кой ще ги връща?

19.01 2016 в 19:51

Не мисля, че само плаши след като вече вдигна сумати налози. ГЕРБ води по-лява политика от предшествениците си.

19.01 2016 в 19:31

А аз само плашех с по-високи винетки.