Стоян Михалев: С ИТН гледаме в една посока, ДПС е червената линия

Демократична България ще има свой кандидат за президент

OFFNews 24 юли 2021 в 09:37 4803 0

Снимка Архив

С ИТН гледаме в една посока за много от реформите. Има светлина в тунела. 

Това заяви депутатът от „Демократична България” Стоян Михалев по Нова тв. Персонални назначения в кабинета не са били предмет на разговори вчера, каза Михалев. Той бе категоричен обаче, че няма да подкрепят Николай Радулов за вътрешен министър, каквото бе предложението в първото правителство на Има такъв народ. Това не е лично към него, ние сме твърдо за лустрацията и не може да има хора на бившата ДС в правителството, обясни Михалев. 

По думите му ИТН и „Демократична България” са се споразумели по основната рамка, оттук нататък ще се разговаря по детайлите.

ДПС за нас е червена линия. Ако има по някакъв начин връзка на следващото управление с ДПС, ние няма да го подкрепим”, заяви още Михалев. „Можем да бъдем и партньори, и опонент на това управление”, каза Михалев. 

Според него „Демократична България” е гарант, че ДПС няма да е част от властта. 

„Лесният път е нови избори – социолозите са категорични, че само „Демократична България” повишава резултата си. Но това не е добре за България. Интересът на българските граждани е най-важен. Ние сме в парламента заради целите, които сме си поставили. Ако не можем да ги изпълним, няма да сме там”, обясни Михалев.

„Демократична България” ще има своя кандидатура за президентските избори. Към момента обаче още не е определена двойката, стана ясно от думите на Стоян Михалев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша