Стоенето вкъщи продължава поне до 13 май. Здравният министър подписа нова заповед

OFFNews 10 април 2020 в 19:52 17623 2

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед днес, с която удължава до 13 май противоепидемичните мерки заради разпространението на коронавируса.

С новата заповед се удължава срокът за преустановяване на посещения в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, кафенета, молове, с изключение на хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси. 

Удължава се забраната за събирането на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места. 

На местата за бързо хранене на територията на бензиностанциите няма да се допуска консумация на място до 13 май. 

Здравният министър издаде и заповед, касаеща обработващите селскостопански площи и собствени земеделски имоти: водачите на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи, представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците. Работодателите са длъжни да осигурят на работниците лични предпазни средства, в т.ч. защитни маски за лице и ръкавици. Превозвачът е задължен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

В заповедта се казва още: „Лицата, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през контролно-пропускателния пункт, представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях имот".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4006

2

Данаил Лазаров

11.04 2020 в 02:02

Дърт козел, отивай в гробищата, там да се изолираш далеч от "вируса"!!!

10372

1

elbarbudo

10.04 2020 в 20:18

Абе така и така сме почнали, защо направо до нова година не изпраска забрана?