Стела Николова, Елисавета Белобрадова и Божидар Божанов пренаредиха листите с преференции

Д-р Таня Андреева се размина за малко с място в столичния 24 МИР

Рени Петрова 10 юни 2024 в 14:52 13966 1

Елисавета Белобрадова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Елисавета Белобрадова

Кандидат-депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" Стела Николова (във Варна), Елисавета Белобрадова (в 25 МИР - София град) и бившият министър на електронното управление Божидар Божанов (в 23 МИР - София град) влизат в 50-ото Народно събрание с лични преференции. 

И тримата пренареждат листите на коалицията в избирателните си райони, показват данните на ЦИК при около 90% преброени протоколи.

За Стела Николова, която е на четвърто място във Варна, са гласували 2748 души от 17 167 при обработени 88.24% протоколи. Така тя става на второ място след водача на листата Даниел Лорер, който получава и гласовете от пусналите бюлетина без преференция. Обичайно, Николова събира голям личен вот и успява да пренареди листите. 

Елисавета Белобрадова, позната още като Летящата Козила Ерато, е на пето място в софийския 25 МИР. Тя обаче събира 2224 лични гласа, показват данните при 95.06%. Така Белобрадова пренарежда листата и от пета става втора. Белобрадова бе и кандидат за евродепутат, но на последно място в листата на коалицията. Вече е ясно, че ПП-ДБ праща трима депутати в ЕП - Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров, известен като Ицо Хазарта

Очаквано, листата в 23 МИР София-град, където коалицията е на първо място, листата пренарежда и бившият министър Божидар Божанов, за когото са гласували над 6000 души. 

В 24 МИР София-град са обработени 100% от протоколите. Там вече е ясно, че икономистът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Мартин Димитров пренарежда листата с лични преференции. От седмо място Димитров се изчаква на трето и влиза в следващото Народно събрание. Първи и втори са Христо Иванов и Лена Бориславова. Много преференции събира 13-ата в листата д-р Таня Андреева, на която по изчисления на OFFNews не достигат под 100 гласа, за да мине напред. 

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1025

    2

    PlamenIv54

    10.06 2024 в 18:08

    В 25-ти МИР гласувах 14, 110 за г-жа Тодева, единствената, която се осмели да изпълни решенията за демонтаж на МОЧА. Борисов и креатурите му десетилетия не посмяха. Оня се скри в зайчарника. Дали гласът ми е зачетен не знам, защото единствената (а не две, както беше преди) машина не се справи с шпулата и трябваше да гласувам с хартия, по мое желание според комисията. ЦИрКаджии, сър.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх