Стефан Янев разговаря с посланичката на Турция за провеждане на изборите

OFFNews 28 май 2021 в 15:22 1272 0

Снимка Правителствена информационна служба

Стефан Янев и с посланика на Турция Айлин Секизкьок

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок на който е обсъдено провеждането на извънредните парламентарни избори на турска територия.

В хода на разговора бяха подчертани традиционно добрите отношения между двете държави, а също и възможностите за тяхното конструктивно надграждане в перспектива, съобщиха от Министерски съвет. 

Посланик Айлин Секизкьок е определила България като важен съюзник, добър приятел и искрен съсед. Тя акцентирака върху потенциала за по-ефективно развитие на двустранните връзки. Ползотворното сътрудничество при преодоляването на последиците от кризата, свързана с „Ковид-19“, е откроено като пример за добросъседски отношения.

Българският премиер е посочил пред посланик Секизкьок, че основен приоритет в момента е провеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Янев обърна внимание на предизвикателствата пред нашата страна в този контекст като използва възможността да благодари за съдействието, което ни оказват турските власти по отношение на ефективната подготовка за провеждането на вота на територията на Турция, съобщивах от правителството/ 

В хода на срещата е отбелязано, че България и Турция работят добре заедно в редица области като миграцията и сигурността по границите. "Акцент бе поставен върху необходимостта да се продължат усилията и ползотворната работа в тази посока, така че да няма миграционен натиск на нашата обща граница. В рамките на срещата бе обърнато особено внимание на съществения потенциал за разгръщане на търговско-икономическите отношения, както и на възможностите за привличане на по-значителни турски инвестиции в редица области от взаимен интерес, включително в сферата на високите технологии", съобщиха от МС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови