Стефан Янев: Пътната настилка на една от улиците в Лом е полагана през 1938 г.

OFFNews 22 юни 2021 в 16:17 2454 0

"Пътната настилка на една от улиците в Лом е полагана през далечната 1938 г. Всъщност това не е улица, а част от републиканската пътна мрежа", заяви пред медиите премиерът Стефан Янев, който е на посещение в града. 

По думите му оттогава не е имало сериозен ремонт. "Виждате улицата зад мен, тя е отговорност на кмета, но тази, която е част от републиканската мрежа, е отговорност на различни министерства и ведомства", каза той.

Премиерът посочи, че при последната буря водата е изровила почти цялата пътна настилка на улицата. 

Относно състоянието на водната мрежа в Лом Янев посочи, че се е запознал със ситуацията. "Имало е проект от преди 20 години за пречиствателна станция, но не се е случил. Кметът дори да иска да прави канализация и да има пари, не може, защото няма пречиствателна станция", заяви той.

Според него град на брега на Дунава без пречиствателна станция вкарва държавата в наказателна процедура.

"Въпросите са много и за да се излезе от този омагьосан кръг, е необходимо съдействие от всички структури. Търсим решение, ангажиментът на държавата го има по отношение на целия воден цикъл. България създаде ВиК холдинг в областно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласия. Във вашата област има една община - Берковица, която не е съгласна. Държавата трябва да намери начин да се излезе от тази ситуация", каза още министър-председателят. 

Стефан Янев посочи още, че през последната седмица провежда срещи с различни сдружения. "Опитваме се да погледнем проблемите на хората, които живеят в различи райони в страната от гледната точка на местната власт, която е най-близо до гражданите", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови