Стари кучета в СОС направиха извратена сглобка, според Борис Бонев

Когато се оформят комисиите в СОС, почваме с бюджета, каза лидерът на Спаси София

OFFNews 18 февруари 2024 в 11:32 2685 1

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/архив

В момента, в който се формират официално комисиите в СОС със законно избрани председатели, бюджетът на София трябва да започне да се гледа. 

Това каза пред БНР общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, който е лидер на "Спаси София".

"Три месеца от БСП, ИТН, "Синя София" и "Възраждане" твърдяха, че трябва да има ревизия на управлението на ГЕРБ, че те са най-големият враг и че не може да продължи моделът на предишното управление. Всички казваха, че са против модела "ГЕРБ" и ще се борят да няма сглобка в София. Но какво се случи накрая? Те се оказаха в сглобката, избирайки и настанявайки хора на ГЕРБ на най-важните комисии в Общинския съвет, откъдето минават и парите на софиянци, и решенията за общинската икономика", обясни Бонев. 

"Сглобката, която се получи в СОС е индикация за нещо много по-опасно, което ще дойде скоро, това са конкурси, в които заради новото мнозинство ще бъдат назначени на ръководни длъжности отново хора, приближени до бившето ръководство на столицата", каза още той. 

Борис Бонев отговори и на обвиненията, че общинските съветници от ПП-ДБ-СС са спирали тока по време на вечерното заседание на СОС, като обясни, че има таймер, който автоматично гаси осветлението в сградата в 21 ч. през зимата и в 22 ч. през лятото, и това е било въведено като механизъм по времето, когато Георги Георгиев от ГЕРБ е бил председател на СОС. 

"Да се твърди, че ние сме поискаме всичко и те са ни наказали, е несериозно. Те са стари кучета в занаята. Аз видях версията на доклада, който Карлос Контрера внесе след началото на заседанието, в нарушение, което е една от причините областният управител да върне решението, видях го на компютъра на Прошко Прошков 5 часа по-рано", каза още Бонев. 

Той е категоричен, че става дума за предварителна договорка между ГЕРБ и БСП, ИТН, "Синя София" и четирима от "Възраждане". 

Надявам се публичният натиск срещу извратената сглобка в СОС да е довел до омекване и размишляване в тези партии преди преразглеждането на избора на комисиите, каза лидерът на "Спаси София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика