Станишев отчете устойчивост на депутатите от БСП, смя се на обвиненията на Борисов

Нели Чолашка 17 декември 2013 в 15:47 3565 20

Сергей Станишев

Снимка Лъчезар Ангелов

Сергей Станишев

 

Поздравявам съпартийците си за тяхната устойчивост и отговорно поведение, обяви лидерът на БСП след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което е направен преглед на изминалата година.

По думите му депутатите от левицата са били подложени на психологически и физически натиск, но издържали, защото имат кауза.

Политическата ситуация беше трудна, защото най-голямата партия в парламента отказа да признае резултатите от изборите, обобщи лидерът на социалистите.

И въпреки трудностите БСП била вносител и съвносител на 50 законопроекта, от които 20 са приети вече (сред тях са и промените в Закона за ДАНС, с който стана възможно назначаването на Делян Пеевски за шеф на агенцията).

Водещо било социалното законодателство - допълнителни целеви помощи, увеличаване парите за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст, намаляване цената на тока за битови потребители и за бизнеса, проект на нов Изборен кодекс.

Станишев се смя на преразказаните от журналистите обвинения на Бойко Борисов, произнесени при откриването на детска градина в Пловдив, че е подслушван от БСП и прогнозата му за следващата година, която сочи апокалипсис след март 2014 г.

Трябва да има връзка между това, което говориш, и действителността, коментира Станишев.

По думите му Борисов не е в позиция да говори за подслушване, а икономическата му прогноза е пълна фантасмагория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews