Станишев не казва ще иде ли в Брюксел

OFFNews 29 май 2014 в 13:18 11349 13

Сергей Станишев

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев не пожела да отговори конкретно на журналистическите въпроси в кулоарите на парламента. За разлика от друг път, когато говори обстоятелствено, този път лидерът на левицата се спря за 90 секунди.

Станишев отрече слуховете, че двамата с лидера на ДПС Лютви Местан са имали среща, на която са обсъдили съдбата на правителството.

"Не сме имали (среща - бел. авт.), всяка партия трябва да си направим анализа - на резултатите, на причините за този резултат и за това кое е добро за България и за политиката, която отстояваме", посочи лидерът на левицата и допълни:

"Важно е да се направи правилният анализ и правилните изводи, никой не бива да ги подценява, никой не бива да ги надценява."

Станишев обяви, че не е запознат с вчерашния коментар на Местан, в който лидерът на ДПС посочи, че предсрочен парламентарен вот също трябва да бъде обсъден.

На въпроса дали смята да замине като евродепутат за Брюксел, Станишев не даде конкретен отговор, а с усмивка заяви: "Нали имам няколко часа." Вероятно лидерът на БСП визира утрешния ден, когато ЦИК трябва да излезе с официално решение задепутатите, които България ще изпрати за ЕП.

Станишев заяви още, че не се е срещал с № 15, на когото електоратът на БСП гласува най-голямо доверие.

"Не, сега ще го видя. Моята позиция, разбира се, е, че вотът на избирателите трява да се уважава, искам да чуя неговите намерения. Ако имам време, ще го видя", каза Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!