Станишев: Искам ЕП да свали имунитета ми и да изчистя името си

OFFNews 17 октомври 2014 в 19:56 2556 8

Сергей Станишев

"Днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще поиска имунитета ми като евродепутат. Заявявам, че аз самият ще подкрепя това искане и ще настоявам ЕП да свали имунитета ми максимално бързо."

Това обяви в личната си фейсбук страница настоящият евродепутат и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Той е категоричен, че иска да изчисти името си и смята, че статусът му на евродепутат не трябва да е пречка съдът да се произнесе:

"Знаете, че повече от четири години срещу мен се води разследване, инспирирано по чисто политически причини. За мен е важно бързо да получа достъп до правосъдие и да изчистя името си. Отказах се от имунитета си в българския парламент и сега статусът ми на евродепутат няма да се окаже "формална" пречка съдът да се произнесе."

"Както и досега, аз самият ще помогна на институциите с всичко необходимо и възможно, за да приключи този процес. За съжаление Правилникът на Европейския парламент не предвижда процедура, по която сам да поискам имунитетът ми да бъде свален. Но българските власти ще получат изцяло съдействието ми за по-бързото извървяване на рутинната процедура на ЕП. Възнамерявам лично да уведомя за това председателя на ЕП, парламентарната си група, както и евродепутатите.", обяви Станишев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите