Quantcast

Станишев: Дясното донесе разочарование на Европа

Offnews Последна промяна на 12 ноември 2014 в 14:15 1085 5

Сергей Станишев

Десните политики от последните години донесоха разочарование от Европа, увеличиха неравенството и безработицата, доведоха до стагнация и нисък икономически растеж. Мисия на ПЕС през 2015 г. ще бъде разработването на нов План за устойчиво икономическо развитие, който да даде перспектива за инвестиции, работни места и по-добър стандарт на живот.

Това коментира шефът на ПЕС Сергей Станишев на срещата си с премиера на Швеция Стефан Лофвен. Той е на посещение в Осло, където участва в заседанието на Конгреса на социалдемократическите партии от Скандинавските страни.

Според бившия шеф на БСП скандинавският модел на демокрация, който съчетава устойчива икономика и социална справедливост "е вдъхновение за цяла Европа".

На срещата си с премиера на Швеция Станишев е обсъдил и Европейския инвестиционен план на Жан-Клод Юнкер. "За социалистите е важно откъде ще дойдат и къде ще отидат тези пари, за да привнесат истинска добавена стойност в икономиката и да гарантират нови работни места", посочи Станишев. 

По отношение на търговските преговори със САЩ той смята, че на трябва да се допуска накърняване на социалните политики в Евросъюза. 

По въпроса с бежанците той е изразил и позицията си, че е необходима Обща европейска координационна политика, за да бъдат подпомогнати както граничните държави, приемащи първоначално бежанците, така и крайните дестинации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2014 в 19:08

Заткнись!

12.11 2014 в 18:10

другарю Станишев, лявото води до суицидни желания, затова, както виждате, хората предпочитат дясното разочарование.

12.11 2014 в 17:21

"Десните политики от последните години донесоха разочарование от Европа, увеличиха неравенството и безработицата, доведоха до стагнация и нисък икономически растеж. Мисия на ПЕС през 2015 г. ще бъде разработването на нов План за устойчиво икономическо развитие, който да даде перспектива за инвестиции, работни места и по-добър стандарт на живот..."
Мда.
Царе на планове и отчети!
Съдейки по последствията от тяхното управление в "нещастна България", можем да си представим апокалипсиса, който ще настане ако започнат да ръководят и европейските дела.
С омерзение и отвращение: Николов

12.11 2014 в 15:01

Оправи България, да се готви Европа.

12.11 2014 в 14:50

ЧЕРВЕН БОКЛУК