Станишев: БСП минава в подчертано опозиционен работен режим

OFFNews 01 юни 2016 в 20:38 2672 8

Корнелия Нинова дава заявка, че е лидерът на опозицията в България. БСП минава в подчертано опозиционен работен режим", което било важно и за държавата, и за БСП. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев. 

Той подчерта, че би било добре партиите вляво да подкрепят една обща кандидатура за президент. 

От една страна, опозицията играе национална роля. Тя трябва да сочи грешките на управляващите, да ги възпира от правене на нови грешки и да предлага алтернативи в управленските политики. С новия си лидер БСП заяви една остро-опозиционна роля и амбиция, заявка за алтернатива на ГЕРБ, коментира Станишев. 

Той посочи, че между АБВ и БСП трябва да има диалог. АБВ претендира за лявоцентристкото политическо пространство. В БСП има много наслагвания към АБВ. Всеки в БСП го е изстрадал. на последните местни избори на твърде много места АБВ е играла срещу БСП и на много места видимо е подкрепила ГЕРБ. А сега дава заявка, че ще е алтернатива на управлението на Борисов, след като "две години ти си консумирал в правителството, допълни лидерът на ПЕС. 

Според Станишев първата задача на новия председател на БСП Корнелия Нинова трябва да е консолидация на БСП.

"Партията се нуждае от консолидация и аз съм го споделил с Корнелия. Защото на конгреса имаше напрежение. Целият капацитет на БСП може да бъде използван в тази посока", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

8

Иван55

02.06 2016 в 11:34

Станишев и Нинова/Живков - "директивите", които не искат да чуят:

"В последно време думата „демокрация“ рядко фигурира в речите на руските политици. Много руснаци са разочаровани от демокрацията – не само те. Отказът от демокрацията след пробуждането на активните демократични движения в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век стана глобален феномен. За това има сериозни причини, най-важната от която беше, че демократичните лидери не винаги бяха достатъчно компетентни, за да се справят със ситуацията. Въпреки това съм убеден, че не съществуват алтернативи на демокрацията."

Михаил Горбачов: Моите надежди за Русия -http://www.bgnes.com/bez-filtyr/bez-filtyr/4434781/

13277

4

66

02.06 2016 в 00:20

ялова партия на ялови мозъци

12884

3

Nimart

01.06 2016 в 21:59

Пак ли?