Сричащият син на кмета Поли стана секретар на Народното събрание

Ружа Райчева 05 януари 2022 в 10:12 24700 1

Снимка Архив

Депутатите гласуваха назначението на нов секретар на Народното събрание - Стефан Апостолов от ГЕРБ, който се прочу с това, че изпитваше затруднения при четенето на текста по законопроект в 44-ото Народно събрание. 

Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов беше рекордьор по преференции и на трите парламентарни избора миналата година, и влезе в парламента от квотата на ГЕРБ за 1 МИР Благоевград.

На последните парламентарни избори Стефан Апостолов беше последен в листата на ГЕРБ в района - чак на 22 място, но събра рекордните 6852 преференции и пренареди листата. 

На изборите през юли той получи 6275 преференции, пак пренареди листата и отново стана втори. Абсолютен рекорд обаче постави той през април, когато получи над 9000 преференции и така измести водача на листата.

Депутатите гласуваха и Димитър Данаилов Недялков от "Продължаваме промяната", който положи клетва на 23 декември, да стане член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови