Спортният министър подава оставка утре и се връща в парламента

Само министрите на ИТН знаели за напускането на коалицията, всички ще подадат оставки

Йорданка Веселинова 09 юни 2022 в 13:16 2069 0

Радостин Василев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев

Спортният министър Радостин Василев изненадващо се появи в Народното събрание за среща с ръководството на "Има такъв народ". След кратко "заседание" в стаята на Ива Митева той обяви, че още не е подал оставка, но ще го направи утре, а след това ще се върне в парламента.

На въпроса защо не я е подал като колегата си Гроздан Караджов той отговори, че това било негова преценка.

Василев добави, че подава оставка, тъй като това е политическото решение на групата, която го е издигнала. Василев съобщи още, че предварително е знаел за решението на лидера на партията Слави Трифонов. По думите му преди изявлението на Трифонов въпросът е бил обсъден с министрите на ИТН. Василев твърди, че такива разговори не са водени вчера за първи път.

Спортният министър заяви, че след като оставката му бъде гласувана в НС, той ще се върне в парламента, макар "и за краткото време, което му остава". По думите му той не е имал забележки към бюджета на спортното ведомство и не е имал проблеми с комуникацията с партньорите от останалите три партии.

"Аз работя добре с абсолютно всички, които спазват закона и морала. Може би нямам проблемите, които имат други министри, но и моето министерство не е толкова обемно, страшно и тежко", каза Радостин Василев.

По думите му споровете в коалицията са били главно в НС, докато в МС обсъжданията са били винаги конструктивни.

По-рано председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти лаконично коментира искането на Ива Митева за ново правителство с мандат на ИТН, излъчено от този парламент:

"Г-н Йорданов не е врачка и отказва да говори за бъдещето. Вървим стъпка по стъпка. Първа стъпка - ние излизаме от този парламент, тази коалиция, падане на това правителство."

Той добави, че останалите двама министри на ИТН - Теодора Генчовска и Александър Николов, не са го направили, защото са извън страната.

Ива Митева пък заяви, че въпросът с оставките в крайна сметка зависи от премиера Кирил Петков, тъй като той трябва да ги внесе за гласуване в Народното  събрание. 

Тя коментира и идеята си за нов кабинет, излъчен от това Народно събрание така:

"Избори не следва да има, защото няма положението да стане по-добро, тоест ситуацията няма да е по-лесна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!