Според Надежда Нейнски Путин цели да заеме добри позиции в Европарламента

OFFNews 17 март 2024 в 18:33 1819 1

Снимка Архив

Изборите в Русия този път имат по-различен смисъл. Идеята е да се създаде т.нар. "вечен путинизъм". Путин иска в очите на собственото си население да изглежда несменяем – че олицетворява Русия. Това заяви в студиото на "На фокус с Лора Крумова" по Нова бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

"Тези избори премахват последните остатъци на онова, което поставяше под съмнение неговото управление (на Владимир Путин - б.а)", допълни още тя. 

По думите ѝ с убийството на Навални руският президент е искал да покаже, че режимът му вече не се прави на демократичен, дори напротив – ще бъде безмилостен с враговете си. Според дипломата Кремъл е създал образа на супергерой на Владимир Путин – на добрият владетел, който се бори с "лошия Запад".

Според Нейнски България не е скрит съюзник на Путин, но у нас има хора, които се надяват на закрила и финансиране от него.

"Русия инвестира в отделни политици, но вече и в цели партии. Битката на предстоящите евроизбори ще е много сериозна, защото Путин цели да заеме добри позиции в Европарламента", твърди бившият външен министър.

Според нея изборът на нов български патриарх също ще е плод на сериозна геополитическа битка.

Надежда Нейски коментира и вътрешната политика на страната ни. Тя смята, че ще имаме правителство и след ротацията, но е важно какъв ще е съставът му и дали ще прави реформи. Категоричното ѝ мнение е, че трябва да има коалиционно споразумение за времето на целия мандат.

"Не трябва да се говори за конкретни имена на министри, а за политика", твърди Нейски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!