Според Костадинов Гунчева е вербувана от Петков

Лидерът на "Възраждане" се извини на избирателите си за грешната преценка за Елена Гунчева при издигането ѝ

Ружа Райчева 29 юни 2022 в 13:56 2364 5

Костадин Костадинов в парламента

Снимка Минко Чернев/БТА

Костадин Костадинов в парламента

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов намекна, че Елена Гунчева е била вербувана от Кирил Петков. Костадинов се извини на избирателите на "Възраждане" за грешната преценка при издигането на Гунчева като кандидат-депутат. 

"В правото има един златен принцип - кому е ползата или за кого е доброто или казано по-просто кой има интерес. Кой има интерес от това да има още един новопоявил се и преживял катарзис депутат, който изведнъж почва да мисли колко е полезно да се подкрепя това правителство? Управляващият, разбира се!", заяви Костадинов в кулоарите на парламента. 

По-рано днес стана ясно, че Елена Гунчева няма да напусне парламента, както беше обявила, а ще остане в НС като независим депутат. Костадинов подчерта, че не става въпрос за обиди, тъй като в политиката личните отношения трябва да се оставят настрана. 

"Истината винаги излиза наяве. Според мен хората, които са имали симпатии към Гунчева, от днес нататък ще са наясно", каза той. 

Костадинов напомни, че Гунчева обяви решението си 3 часа след като беше взето решението за вдигане на ветото за Северна Македония в парламентарната комисия за външна политика. Действително, Гунчева не присъства на дебатите за Северна Македония в парламента и по-късно обяви със среднощен Фейсбук статус, че напуска "Възраждане" и парламента. 

"Опитът да се създаде скандал в деня, в който се обсъждаше ветото и фактът, че не дойде да гласува на вота на недоверие - тези неща са достатъчно ясни и показателни за истинските причини относно вземането на това нейно решение", заяви Костадин Костадинов. 

Според лидера на "Възраждане" Кирил Петков няма да успее да намери още 5 гласа, така че да запази правителството. Костадинов е на мнение, че дори това да се случи - това би било огромна агония за парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

29.06 2022 в 18:40

А Копейкин като е вербуван от Кремъл няма ли проблем?

1220

4

хr4

29.06 2022 в 14:40

Да, той Киро е абдал като тебе, та специално ще вербува високоточковата! Точно пък нея!

1331

3

ваксиниран

29.06 2022 в 14:38

Новата патреотарска партия, малката Атака, си е дискредитирана от зародиш. Овчари.

12073

2

IvanofRumen

29.06 2022 в 14:15

А според мнозина ти си вербуван от рашисткото посолство, но каскета ти е разпънал чадър.