Специална комисия в парламента ще проверява сделката за ЧЕЗ

ОFFNews 14 март 2018 в 09:48 3302 1

Депутатите създадоха временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около продажбата ЧЕЗ. Тя обаче ще се занимава и с приватизацията на дружеството. 

Предложението за създаването на комисията беше на БСП, а от ГЕРБ го подкрепиха "за да излезе цялата истина и да спрат спекулациите". 

Първоначалното предложение на социалистите беше временната комисия да се занимава само с продажбата на ЧЕЗ, но депутатите приеха предложението на управляващите тя да провери и приватизацията. Комисията ще работи в срок от 1 месец

Комисията за ЧЕЗ се състои от по трима депутати от всяка парламентарна група. За председател на временната комисия беше избран социалистът Жельо Бойчев. От БСП в комисията влизат и Крум Зарков и Таско Ерменков.

Представителите на ГЕРБ пък ще са Делян Добрев, Валентин Николов и Димитър Лазаров, а на "Обединените патриоти" - Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов.

Членовете на комисията от ДПС са Рамадан Аталай, Сергей Кичиков и Елхан Кълков. От „Воля“ пък - Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

1

Hihi1981

14.03 2018 в 10:23

От комедия в началото нещата отиват към трагедия!Не имитирайте дейност, ами решавайте проблема,защото Токът бие силно$$$!